Prezentare chinchilla

Chinchila face parte din familia rozătoarelor. Este originară din America de  Sud (Argentina, Peru, Bolivia, Chile). Are corpul acoperit cu blană și poate fi confundată cu veverița, deoarece are coada lungă, membrele din față scurte,  prevăzute cu 5 degete, iar cele din spate lungi prevăzute cu 4 degete. Membrele sunt folosite pentru deplasare și pentru apucarea hranei. Chinchila este un animal nocturn care se hrănește numai cu nutrețuri. Ea se adaptează foarte ușor în captivitate nefiind deloc pretențioasă. Este blândă și cu ea se poate lucra foarte bine. 
  
Există trei specii de chinchila:

  • chinchila laniger
  • chinchila brevicaudata
  • chinchila rex

Dintre ele, chinchila laniger este cea mai des folosită în crescătorii. Are o greutate medie de 450-550 de grame și o lungime a corpului de 28-30 de cm. Urechile sunt lungi, acoperite de păr, are botul ascuțit și capul mic. Lungimea părului este de 2,5 cm sau puțin mai mare. Coada este lungă  și are păr mai gros și mai lung. 

Importanța economică a chinchilei rezidă din faptul că are o blană extrem de fină, foarte căutată și apreciată pe piața de specialitate. Rezultă faptul că această afacere îți poate aduce venituri mari, astfel încât nivelul de trai să crească considerabil, iar veniturile familiei să fie peste media veniturilor din clasă medie din România. 

Pentru ca acest lucru să fie viabil, apelati la parteneri bine pregătiți profesional, care va pot garanta dezvoltarea afacerii, iar desfacerea producției să fie asigurată la prețurile pieței europene. 

Contact rapid

SC IASI FURS SRL - Ciprian Vulcanescu

Vicepreședinte Asociația Romana a Blanurilor
+40 755.021.901

 

E-mail:
chinchilla_moldova@yahoo.com

vezi galeria foto